Specialistische technieken

Nagelreparatie
Een nagelreparatie word toegepast wanneer er een deel van de nagel ontbreekt of wanneer een nagel vervormd is. Ook kan deze techniek worden toegepast wanneer de nagel is aangetast door een schimmel zodat de nagel voor het oog cosmetisch wordt verfraait.
Door middel van een gel-achtig hypo-allergeen product wordt een ‘nieuwe’ nagel opgebouwd waardoor de nagel een natuurlijke vorm krijgt. 
Deze techniek is ook geschikt voor mannen want wanneer de nagel is gerepareerd is deze qua vorm en kleur bijna niet te onderscheiden van echt.

De kosten van een nagelreparatie variëren en gaan in overleg.

 

Likdoorns
Een likdoorn/eeltpit/eksteroog is een ‘kegel van eelt’ die door druk van buitenaf steeds verder naar binnen wordt geduwd. Door druk van schoenen en tegendruk van een onderliggend botje ontstaat er een eeltlaag en uiteindelijk een eeltpit die een pijnlijke, stekende irritatie veroorzaakt. De likdoorn verdwijnt niet vanzelf en dient te worden verwijderd.

De likdoorn kan op een vrijwel-altijd pijnloze manier worden weggehaald waardoor de druk nagenoeg meteen verwijnt. 

Keert de likdoorn steeds terug? Dan wordt er samen een behandelplan opgesteld om de likdoorn definitief de baas te worden. 

 

Ingroeiende/ingegroeide teennagels
Een ingroeiende teennagel is een nagel die tegen de omliggende huid aanduwd of de omliggende huid doorboord waardoor er roodheid, pijn of een ontsteking ontstaat. Soms is de oplossing eenvoudig en pijnloos, soms is er een periodieke behandeling nodig om de nagel op de juiste manier te begeleiden zodat deze niet meer ingroeid.

Er zijn diverse specialistische technieken toe te passen om de nagel drukvrij en minder pijnlijk/pijnloos te maken. Hiervoor wordt in overleg een behandelplan opgesteld.

 

Kloven
Kloven zijn barsen en scheuren in de huid of eeltlocatie. Wanneer kloven pijnlijk zijn, zijn ze vermoedelijk doorgescheurd tot in de gezonde huid. De enige effectieve manier is om de kloven te laten verwijderen door de pedicure. De pedicure zal advies geven om de kloven minder snel te laten terugkeren.

 

Bovenstaande zijn de meest voorkomende voetproblemen maar helaas zijn er nog veel meer problemen aan de voeten te ervaren.

Ervaart u problemen of pijn aan de voeten?
Neem dan vrijblijvend contact op met de praktijk. Soms is een advies of overleg al voldoende om een probleem op te lossen.
Wanneer dit niet het geval is nodig ik u van harte uit in de praktijk!